måndag 27 september 2010

Familjehelg

Helgen har gått i familjens tecken och den har gått alldeles för fort. Jag har haft besök av alla mina muminbarn ( okay, de är bara tre ) och vi har haft det så härligt.  Lilla My tog tåget ner från Stockholm och Mumin kom upp från  Malmö och t o m Snorkfröken och Snusmumriken tittade in en dag.

Vi har inte gjort ett handtag för mycket utan bara varit.  Långa frukostar med allsköns pålägg och tillägg.  Mys i soffan framför TV;n. Liten frisörsalong i form av att Lilla My friserat Mumin.  Promenader med provsmakning av sura björnbär och vilda äpplen.  Lite, lite trädgårdsarbete då de sista stockrosorna  klipptes ner och nästan alla lerkrukor sattes in i förrådet.   Vi har lagat mat tillsammans och bakat björnbärspaj.   Vi har haft det så himla bra! 


Då man bor ute på landet kan man träffa på det mest spännande saker.  Det är kanske därför Lilla My längtar hem till Skåneland fastän hon bor i populära Stockholm.  På vägen till den lokale grönsaksodlaren går vägen förbi dessa små nassar. 
Förödande söta och otroligt charmiga!  Likt glada hundar skuttade de fram till stängslet för att hälsa på oss då vi gick förbi dem i helgen.  En av dem t o m plockade upp en pinne innan han glatt skuttade vidare fram till oss med pinnen i munnen. Det är ju inte så att man slänger sig över fläskkotletten då man kommer hem efter att ha träffat dessa små godingar.  Det är nästan så att julskinkan ligger illa till nu. Jag tänker inte ta promenaden via nassarna precis innan jul i alla fall!


Så skönt det har varit och alldeles för kort.  Men det är väl som ordstävet säger - Underbart är kort, alldeles för kort.  Jag hoppas att jag snart får rå om mina muminbarn igen och att de tar sig omaket att ta sig hit ut på landet till sin muminmamma inom snar framtid.  För det kan väl inte vara så att de bara kom och hälsade på för att få träffa kattungarna??


Foton tagna av Lilla My och Mumin.

1 kommentar:

Snuzis sa...

Det var ju inte bara för kattungarna det var ju även för den goda pajen ;)

Ja,, så klart var det för att träffa Er med.

Puzz