torsdag 5 november 2009

S som i Sune

Han blev tingad redan då han endast hade uppträtt på någon enstaka bild och filmsnutt. Den lilla, lilla kattungen på darrande ben charmade skjortan av vänner och bekanta. Minst i kullen och förödande söt vann han våra hjärtan. Helt olik de andra i kullen var han med sina blåa maskeringar. Bara en sån sak kan få det mest förhärdade hjärtat att smälta!

Igår kom uppfödaren och tittade på kattungarna. Jättefina, tyckte hon att de var allesammans, och det visade sig att det var hannar allihop. Hon skulle se hur de såg ut i verkligheten och om det fanns någon utställningskatt i gruppen. Innan dess kunde vi inte lova bort någon katt så det var med spända nerver vi inväntade expertisens utlåtande. Nu kunde hon bara bedöma den lilla blåmaskade för på de cremefärgade tar det fler veckor att se vad resultatet blir. Det visade sig att vårt lilla charmtroll inte klarar utställningskraven och det var det bästa vi kunde höra. För nu skulle vi få sälja honom till de som tingat honom för flera veckor sedan. Vilken lycka!

Lagom till jul är det tänkt att den lille kattungen skall lämna modershjärtat och flytta tio kilometer härifrån. Pendlarkompisen C och hennes man T är så glada över att få en ny familjemedlem så de vet knappt till sig av lycka. Redan igår kväll när det stod klart att de fick köpa kattungen gjorde de sitt första besök här hemma hos mig. Utrustade med kamera trotsade de mörker, kyla och snöblandat regn och körde hem till mig för att för första gången få träffa sin nya familjemedlem. Massor av foton och massor av filmsnuttar togs för att laddas upp på datorn där hemma att titta på tills det är dag för leverans.

S som i sistfödd. S som i söt, stapplig och supercharmig. S som i superbusig. S som i Sune. För Sune skall han heta har de bestämt. S som i Sune. S som i superefterlängtad. S som i Sune. Så får det bli!

Foton; Muminmammans privata.

2 kommentarer:

Anonym sa...

haha det spökar är det Vassor Sune som går igen !! Denhär Sune är i alla fall gulligare!!

Anonym sa...

Vilken LYCKA, helt underbart!

Kram