torsdag 21 maj 2009

En kväll på operan

Bråttom, bråttom! Hur kunde det vara möjligt att vi var så sena?? Vi som hade planerat allt så noga! Lilla Mys lägenhet var en enda röra av klädombyten, skor och väskor. Varför i hela friden var det ingenting som passade??

Trettio minuter sena kom vi äntligen iväg. Vi steg av vid T-centralen och tog hissen ner till Blå linjen. Snabbt ut vid Kungsträdgården, småsprang och småhoppade fram på kryckorna förbi Café Opera. In på Operan, hissen upp till andra våningen. Vi slängde våra jackor på garderobiären som vinkade oss in i salongen - "in med er - ni får betala i pausen!" Vi sjönk ned i våra stolar på andra balkong, andra raden mitt framför scenen. Ridån gick upp och föreställningen kunde börja!

Tjajkovskijs underbart vackra musik framförs av ett hovkapell med nerv och vi får uppleva en förtrollad kväll. Vi förförs av en glänsande Odette som dansar huvudrollen i Svansjön med bravur. Narren spexar och imponerar och balettensemblen är så vacker i sin svandans. Lilla Mys ögon tindrar och hon kan inte se sig mätt på den dansande baletten. Vilken underbart vacker uppsättning av Svansjön!

Vi går mot tunnelbanan och Stockholmsnatten är fylld av pulserande liv. Musiken dånar från diskoteken och på de fulla uteserveringarna sitter folk med drinkar. De betraktar oss då vi går förbi. De funderar säkert var vi har varit någonstans. De skulle bara veta att vi har varit i en förtrollad värld just denna kväll.


Illustration Tove Jansson.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja visst är det kul, undra var de har varit eller vart de är på väg? Fundera över folks öden =)


Härligt med nya inlägg, saknade dem =)