onsdag 2 december 2009

Kattungarna

"Vi har handlat en massa saker till Sune nu. Leksaker, sovplats och godis. Oh, vad vi längtar efter att få ta hem honom!" C är så glad där hon står med famnen full av kattungar när hon och T var på Sunebesök härom dagen. T har kameran med sig som vanligt och krälar mödosamt på golvet för att få bästa möjliga bild på Sune som gör allt för att inte vara med på bild. C och T har tagit för vana att besöka sin nya familjemedlem med jämna mellanrum för att inte missa något i hans uppväxt. De är riktigt ansvarstagande kattföräldrar och det gillar jag skarpt!

Tiden med kattungarna har gått så väldigt fort och snart skall de lämna hemmet. De är nu tio veckor gamla och fulla med bus. De rusar fram som små ulltottar på hela nedervåningen och det låter som en mindre elefanthjord när de far fram. De klänger i soffor och stolar, leker med sladdar och mattor och jagar varandra med stor frenesi. Sedan ramlar de plötsligt ihop i en hög på golvet, så där som bara kattungar kan, och somnar så sött tillsammans. Då värmer det i hjärteroten på en gammal kattälskare.

Men inget varar för evigt och det skall bli skönt då vi återgår till ordningen här hemma. Det tycker både jag och den ömma kattmodern Elsa, men framför allt Cajsa som inte alls har tagit kattungarna till sitt hjärta. Cajsa fräser och tycker allmänt illa om de små liven och tycker nog att de mest varit till besvär. Mor Elsa har tröttnat på att jämt och ständigt amma och är glad att kattungarna äter annan mat nu förtiden. De är ganska så stora och krävande numera och bits och är allmänt tuffa mot sin lilla mamma . Men fortfarande är hon den mest gosiga och ömsinta moder man kan tänka sig och tar hand om sina ättelägg med varm tass.

Nu går dagarna fort och precis innan jul skall vi ta farväl av varandra, kattungarna och jag. Det känns litet ledsamt men så är ju livets gång. Det kanske blir tyst och tomt i början men det går fort över för Sune kommer på besök januari. För då skall C och T ut och resa och jag skall vara kattvakt. Vilken tur jag har så säg!

Foton Muminmammans privata på Sune och alla de andra kattungarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Såå fina de är :)