tisdag 29 december 2009

Och så var det bara en

Nu har de lämnat oss, kattungarna. Två dagar innan julafton var det leverans till uppfödaren som nu fick ta hand om dem för att sälja dem vidare ut i världen. Lilla Sune vet vi ju att hamnar endast tio kilometer hemifrån men de andra små liven kan hamna precis var som helst. Det skall bli spännande att få veta var i världen de hamnar någonstans!

Men riktigt utan kattungar är vi inte. En liten goding har vi fått tillbaka. När Sune hämtades av sin nya familj på lillejulafton fick en av kattungarna följa med tillbaka till oss. Detta för att vi och Elsa skulle få en fröjdefull jul. Risken då man tar alla kattungar samtidigt är att kattmamman får mjölkstockning och blir sjuk. Och så ville vi självklart inte ha det under jul och nyår!

Hemresan tillbaka blev dramatisk värre för de små kattungarna. Efter att ha tillbringat ett dygn hos uppfödaren var de blev vaccinerade, avmaskade och fullproppade med nötfärs och lever var det dags att bli hemkörda av Sunes nya matte och husse. Till en början gick allt bra men sedan blev lilla Sune sjuk. Han kräktes och bajsade ner hela kattburen och det var två mycket smutsiga och illaluktande katter som kom hem till oss. Lilla My fick duscha dem bägge och Sunes husse fick tvätta kattburen. Efter torkning åkte Sune och hans föräldrar vidare hem till sig. Men det blev en tung kväll för de nyblivna kattägarna då Sune kräktes och bajsade i stort hela kvällen. Men efter lite kokt torsk och sömn så var det en pigg och kry Sune som välkomnade dem nästa morgon.

Här hemma hos oss är allt frid och fröjd. Vår lilla kattunge som vi kallar Sten och Sten Sture har det jättebra. Han gosar med sin mamma och får komma till och dia precis när han vill. Elsa är också glad och lycklig och sköter om den lille och busar med honom så mattorna åker all världens väg. Och när de blir trötta så lägger de sig för att vila i sin nya julklapp som de fick av Täbykatten Bebban. Nu hoppas vi bara att vår uppfödare glömmer bort att vi fortfarande har en kattunge hemma hos oss. För han är ett sådant charmtroll vår lilla Sten Sture och vi vet inte hur vi skall klara oss utan honom!


Fotografierna är Muminmammans privata.

1 kommentar:

Snorkfröken sa...

finisar