måndag 6 april 2009

Kvällspromenad

Igår kväll tog Mårran, Hemulen och jag en promenad i slottsparken. Vi tog vägen genom skogen via växthusen. Fåglarna kvittrade i våryra och mattor av vit- och gulsippor bredde ut sig under träden. Här nere i Skåne är våren verkligen på väg!

Vi gick långsamt genom skogen och tittade på alla vårtecken. Ramslökens gröna blad har kommit upp en bra bit och i slottsparken bredde mattor av blå schilla ut sig. Snödropparna, som sjunger på sista versen, stod så vackert i grupper och nickade värdigt då vi gick förbi. Go´kväll, go´kväll hälsade Hemulen och lyfte på sin svarta keps.

I rosenträdgården hade det täckande granriset över rosorna tagits bort och stammarna var fulla av späda blad. Den ståtliga magnolian bar stora blomknoppar på sina bara grenar och parkbänkarna är på plats och om man vill vila sina trötta ben. Vi sneddade över växthusets uteodlingar och lyfte på täckdukarna för att se vad som dolde sig därunder. Mårran tittade och funderade men kunde inte komma på vilken blomma det var. Stora fält av violer i alla dess färger lyste upp kvällen och dörrarna till växthusen stod öppna för att härda bellisen för kommande uteliv.

Vi kom fram till öppningen som ledde tillbaka ut i skogen. Den provisoriska grinden var stängd och Hemulen försökte klättra över stängslet en bit bort. Mårran och jag skakade på våra huvuden åt hans tilltag och efter en stunds lirkande öppnade vi grinden och gick ut. Hemulen gav upp sina klätterförsök och tog även han den riktiga vägen ut. Snart var vi hemma igen, trötta och belåtna efter en fin kvällspromenad.



Illustration Tove Jansson.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tycker att du skall skriva om de andra utflyckterna också. Jag har gått flera promenader under dagarna i Skåne än jag annars brukar. Nu är Mårran trött och behöver vila för att orka fira Påsken med memma och annat gott!


Mårran & Hemulen