söndag 13 september 2009

Fredagseftermiddag i Stockholm

"Är det långt kvar?" Jag tittade på Lilla My och Sniff med vädjan i blicken. "Vill du att vi tar bussen den sista biten? Hållplatsen är där framme och vi sa ju från början att det var för långt för dig att gå." Lilla My såg frågande på mig och jag skakade nekande på huvudet. Nej, jag ville inte alls ta någon buss. Vi var nästan framme nu och vädret var underbart. Jag behövde bara vila lite grand innan vi fortsatte vår vandring till Skeppsbron och Kungliga Konsthögskolan.

K, Lilla Mys vän, stod i foajen och tog emot oss. Han strålade av glädje och hälsade oss varmt välkomna. Lilla My fick en bamsekram och vi stod och pratade en stund med våra vinglas i handen. "Kom, kom skall ni få se mitt verk "The four horsemen". Alla konstverk på utställningen är de prov som vi kom in på här på konsthögskolan. Det är en salig blandning av olika tekniker." Han drog iväg med oss och vi fick se hans film och installation. Vi blev alla djupt berörda och vi fick oss än en gång en tankeställare om hur vi lever våra liv här på vår jord.

Vi vandrade vidare omkring i de olika salarna och lät oss imponeras av de unga konstnärernas verk. Det var spännande och vackert, förfärande och hemskt, men också roligt och lekfullt. Vi förstod inte allt men det behöver man inte göra heller. Det var mycket folk och trängseln var stor. De udda karaktärerna i folkvimlet var även de roliga att betrakta. De är verkligen ett speciellt folk "konstnärstyperna" och många av dem tar ut svängarna rejält. Modigt och härligt befriande!

Vi vandrade sakta tillbaka över bron och lämnade Kungliga Konsthögskolan bakom oss. Vi styrde stegen via Nybrokajen och Berzelii Park, vidare förbi Dramaten och konstnärs/skådespelarparet Marie-Louise och Gösta Ekman som stod och nojsade i ett gathörn med Basia Frykman och Örjan Ramberg. Vi gick vidare uppför Nybrogatan fram till Östermalmstorg för att träffa familj och goda vänner för en trevlig middag på kvällen. En perfekt fredagseftermiddag i ett solvarmt Stockholm i september skulle snart vara över. Tänk vad livet kan vara underbart ändå!


Illustration Okänd.

1 kommentar:

Snorkfröken sa...

Vad mysigt ni har haft det.

Puzz