tisdag 16 december 2008

Julmys med Snorkfröken

I går vid lunch kom Snorkfröken hem till mig. Vi skulle ge oss ut på julklappsjakt till Helsingborg. Vi packade bilen med rullstol, kryckor och övernattningsväska. Jag skulle nämligen sova över hos Snorkfröken eftersom det är mycket tröttsamt att ge sig ut i julhandeln. Därför hade vi bestämt oss för att dela upp julhandlandet på två dagar.

Vi styrde färden mot det stora köpcentret utanför staden. Där finns allting under ett tak och det är lätt att ta sig fram. Det kändes lite dumt att ta till rullstolen igen men det fanns inget annat alternativ. Det är alldeles för jobbigt att hoppa fram på kryckor så länge och så långa sträckor. Tiden gick snabbt och jag hittade ganska många julklappar denna första dag! Några julklappar har jag kvar så jakten lär fortsätta.

Efter några timmar var vi tämligen nöjda och bestämde oss för att åka hem till Snorkfröken. Vi åkte via det välrenommerade Lagmarks och handlade förföriskt goda tapas. Vi köpte tigerräkor med blåmusslor på currybädd, chilimarinerade fläskfilespett, en räk och briebakelse samt även en bakelse med svamp. Till efterrätt valde vi en liten låda med olika sorters ostar som även de var i tapasform. Väl hemma värmde vi våra olika tapas enligt de intruktioner som fanns medsänt. Med varsitt stort glas vin satte vi oss i soffan och lät oss hänryckas av den goda maten. De olika ostarna var vällagrade och smakupplevelsen var fantastisk. Alltför fort var tallrikarna tomma men lyckan över den fantastiska matupplevelsen höll i sig hela kvällen.

Efter maten vilade vi oss lite i sofforna men sedan var det dags att slå in våra julklappar. Julpapper och band inköpta med omsorg packades runt de olika gåvorna med stor möda och kärt besvär. Saffranssnäckor, julgodis samt ett glas vin gjorde att timmarna gick fort och energin flödade. Julklapparna delades in i högar och packades ned i olika påsar eftersom de skall på olika håll. En påse hamnar i Malmö för att sedan åka vidare till Kalmar och Norrköping. En annan påse åker med Sniff upp till Halmstad och en påse hamnar hos Skruttet i Köpenhamn. En fjärde påse åker till Mårran och Hemulen i Finland och en påse åker med Mumins och Lilla Mys farmor till Bryssel. Och sedan har vi förstås påsen som hamnar under granen här i Skåne. Timmarna gick alldeles för snabbt och så småningom tog den långa dagen ut sin rätt. Vi bestämde oss för att sätta stopp för julbestyren vid 23-tiden och kröp till sängs. Julrimmet får vänta till en annan dag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

det var duktigt jobbat !! Är full av beundran. Börjar själv handla julklappar vid midsommar och är ännu inte klar.kram agge

Anonym sa...

Oj vilken underbar dag...hoppad idag blev lika bra.
Kramar

Anonym sa...

Mmm jag trånar efter de goda ostarna.. Det måste vi göra om Mamma.

Puzz