söndag 28 december 2008

Rim

Vi rimmar på våra julklappar. Det är ett måste.
Dagarna innan julafton börjar tankarna snurra. Hur skall jag få till det? Vad i hela världen skall jag skriva?

Lillejulaftonskväll är vikt för julklappsinslagning och julrim. Det går alldeles utmärkt att slå in julklapparna men sedan är det stopp. Total rimtorka. Hår slits och det hörs djupa suckar i huset. Olika konstelationer av förbrödning i konsten att rimma uppstår. Somligt kan visas upp för någon i familjen, visst skall sparas till julafton för absolut bästa effekt. Att rimmen haltar en smula ibland gör ingenting. Det hör till på något sätt. I fjor tog vi det till en helt annan nivå. Då sjöng vissa av oss våra rim till välkänd musik. Det var mycket populärt!


Men självklart är vi inte klara då julaftonen är här. Ända in i det sista tisslas och tasslas det i alla rum. Det slipas på verserna för att få till den där sista knorren. Det får gärna vara lite småfräckt - ett gott skratt hör till. Att skapa julklappsrim hör julen till. Det är ett kärt och smått besvärligt nöje. Men så skall det vara!
Här ett litet rim som Lilla My knåpade ihop till oss alla i familjen denna jul;

Mamma hon bloggar var dag
och att läsa är lag.
Det är bara att läsa och följa
för våra alter egon kan vi ju inte dölja.

Efter uppläsningen förärade hon oss alla våra egna figurer i min bloggvärld i form av nyckelringar. Vi blev alla mycket rörda. Varje gång vi tar upp våra nycklar vet vi att vi alltid är tillsammans i tanken. Det känns härligt att veta.



Illustrationer av Tove Jansson.

1 kommentar:

Anonym sa...

Såååå sött! Hörde dock att du hade ett lite fräckt rim till sonen din ;)...Snorkfröken har skvallrat.
kramar