onsdag 8 juli 2009

Kvällsnöje

Snart är det dags. Klockan är tio på kvällen och vi har gått upp till arbetsrummet. Här uppe har vi bäst utsikt över trädgården och vi väntar med spänning. Där kommer de - vid prick tjugotvå som vanligt - och föreställningen kan börja!

Först kommer en och sedan kommer de två andra tätt bakom. Det är de tre ungrävarna som gör entré i vår trädgård. De går snabbt fram till jordgubbslandet och börjar äta. Fram och tillbaka går de i raderna och så ett snabbt skutt till någon annan rad som ser ut att ha mer bär. De äter förnöjt en stund och sedan tar leken vid.

De leker tafatt på gräsmattan, rullar runt och nafsar efter varandra. Runt, runt rabarberståndet och den låga tujan i en virvlande dans. Plötsligt tvärstannar någon och vänder och nu springer de åt andra hållet i sin ystra dans. De smyger på varandra, anfaller och tjurrusar över hela gräsmattan. Emellanåt sätter de sig ner och lyssnar på sommarkvällen och sedan är det dags för lek igen. Så roligt de ser ut att ha det och så roligt det är att titta på dem!

Snart har en halvtimme gått och det är dags att lämna vår trädgård. En sista lov via jordgubbslandet och sedan bär det iväg. Ut genom häcken, ut i majsfältet försvinner de. Den underhållande halvtimmen är över och vi lämnar våra parkettplatser. I morgon kväll kommer vi hit upp igen för nästa föreställning. Man har inte roligare än man gör sig!

1 kommentar:

Anonym sa...

nej vad mysigt =)

Ditt halsband är lagat och lämnas till H snarast =)