söndag 5 juli 2009

Sommarkväll

Kvällen var ljum och skön. Lilla My och jag satt på uteplatsen i den sena kvällen och njöt. Så fint vi hade fått det! Och så skönt att vi faktiskt hade gjort det! Vi suckade förnöjt och satte oss tillrätta i de nya trädgårdsmöblerna. Vi smuttade på det kalla vita vinet och betraktade de två rävungarna som lekte tafatt på gräsmattan borta vid hängbjörken. Tänk så bra det kändes då man på detta underbara sätt kunde njuta av ett gott dagsverke!

Tidigare under dagen hade min gamle, danske grannfarbror vinkat oss till sig. "Kom här! Kom och ta blommor! Nu har vi fått så mycket pelargoner från Hugo i växthuset och det är bara att sätta igång och plantera! Bara ta vad ni vill ha! Klipp ner de vissna blommorna och så blir det massor med nya på blommor på en gång!" Han skrockade belåtet där han satt i sin stol i skuggan och tittade över alla lådor fulla med pelargoner i alla regnbågens färger. Lilla My och jag tittade på varandra och suckade lite i smyg. Varför kom det hela tiden nya projekt som vi inte räknat med?

Krukor plockades fram, jordsäckar släpades ut. Lådor, pyttsar och krukor i alla storlekar fylldes på med jord och gödning. Blommor ansades och sattes ihop i vackra färgkombinationer. Allting placerades ut, inspekterades och flyttades på igen. Vattenkannorna fylldes och de törstande blommorna vattnades ymnigt. Lilla My släpade och bar och solen gassade från den molnfria himmelen. Svetten strömmade ner för våra krökta ryggar och vi jobbade och slet med alla våra blommor. Skulle vi aldrig bli klara och skulle det aldrig ta slut?

Men nu satt vi ju här i den ljumma sommarnatten och tittade ut över vårt dagsverke. Och visst var det fint och visst var det helt underbart vackert. Så med facit i hand så var det mödan värt!


Illustration Tove Jansson.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi har en tom lägenhet här i Mångstekta!! JAg tycker du ska flytta hit dendär grannen din .Vi vill också ha lite
jordgubbar och pelargoner .Kram Nenne