fredag 27 mars 2009

Earth hour

Det är viktigt att engagera sig i saker man tror på. I vår familj värnar vi om miljön och vi försöker leva efter våra principer så gott det går.

Vi är inte fantaster på något sätt. Men vi försöker göra det lilla vi kan. Lite här och lite där. Jag tror inte på argumentet att det inte är lönt för den enskilda människan att engagera sig. Att det inte spelar någon roll att lilla jag försöker. För så kan man inte tänka. Tillsammans blir vi starka och kan göra förändringar. Eller hur?

Många tycker att ekologiska och närproducerade produkter är dyra och många gånger är det så. Men det är inte dyrt att köpa ekologisk mjölk eller grädde. Eller att byta ut filmjölken till ekologisk ibland. Det kostar en krona eller två mer än din vanliga mjölkprodukt. Men det är inte så att du går i konkurs precis. Men du har tagit ställning och det är viktigt. Du stödjer mjölkbonden som valt att satsa ekologiskt. Bonden som låter sina djur beta på giftfria ängar och äta obesprutat foder. Du låter kossorna vara ute längre på sina betesmarker och de får även ha sina kalvar en längre tid hos sig. Jag tycker att det känns härligt att veta jag bidrar till allt detta i och med att jag handlar medvetet.

Alla kan vi bidra till en bättre miljö och de flesta av oss sopsorterar redan. Men vi kan också söka alternativ till våra vanliga inköp. Vi kan lägga den där extra kronan på ekologiskt och närproducerat alternativ där det inte tar för mycket i vår tunna börs. För det finns alternativ. Och det är aldrig för sent att börja.

Och ja - vi släcker lamporna här hemma i morgon. För att världens politiker skall förstå att miljön är viktig och att vi bryr oss.


http://www.earthhour.org/about/se:sv

Inga kommentarer: