måndag 8 juni 2009

Snorkfrökens examen

Buffalowings, hemlagad klar potatissallad och nybakat bröd. Förförisk parmaskinka och parmesanost som Snusmumriken tagit hem från senaste resan till Parma. Paj på västerbottensost, marinerad fläskfilé och hemlagad pesto. Grönsallad med maché, lollo rosso, eklöv, ruccula och frisée. Ljuvlig pastasallad, brie och grönmögelost. Till efterrätt ljuvliga maränger bakade med choklad och små portionsskålar med mörk och ljus chokladbavaroise. Goda röda och vita viner att dricka därtill. Och avec till kaffet förstås.

Finns det något som är så gott som underbar mat gjord på de bästa av råvaror? Inte mycket om ni frågar mig! Som alltid då Snorkfröken och Snusmumriken bjuder på fest så är maten lagad med kärlek och varsam hand. Allt är hemgjort och underbart gott. Att vara inbjuden till fest var kärleken till maten är stor är en upplevelse för öga och gom! Och man tackar sin lyckliga stjärna för att man blivit inbjuden!

Vi var närmare trettio personer som var på examensfest hemma hos Snorkfröken och Snusmumriken i fredagskväll. Snorkfröken hade tagit sin examen på universitet och vi firade att hon nu har en fil kand i arbetsvetenskap. Vi gladdes alla med henne och vi önskade henne lycka till i sitt kommande arbetsliv. Stämningen var hög och skratten många denna vackra, soliga men något kylslagna fredagskväll. Kvällen övergick i natt och festen höll på tills gryningen kom. De sista gästerna vandrade hemåt i soluppgången och det var ett nöjt och något slitet värdpar som lade sina huvuden på kudden. Änligen var det dags för lite vila, lugn och ro.

Tänk vad det är underbart att få vara på fest med nära och kära! Det kan man nog aldrig få för mycket av!


Illustration Tove Jansson.

1 kommentar:

Snorkfröken sa...

Och nu får man gå på diet.. Men det är det värt ;D