tisdag 24 februari 2009

Vår

Blicken är fjär och hon ser ut att vara i sina egna tankar. Hon är lätt disträ och hon jamar lite sorgset några gånger. Sedan kommer det. Avgrundsvrålet som avslutas i falsett. MJAU-U-U-U!!! Hon blinkar till med sina vackra blå ögon och tittar förvånat på mig. "Vad var det?? Var det jag??" ser hon ut att tänka. Sedan slänger hon sig på mattan. Rullar liderligt runt några varv och bjuder skamlöst ut sig till allt och alla.

Den rödhåriga skönheten Cajsa är ytterst irriterad. Hon förstår inte alls vad som händer lilla Elsa. Själv drabbades hon inte av dylikt beteende eftersom hon fördes till veterinären innan. Med bestämda steg trippar hon fram till Elsa flera gånger om dagen och örfilar upp henne bestämt. "Skärp dig, kattakräk!!" ser hon ut att säga till Elsa som skamset drar sig tillbaka till sitt krypin. Där ligger Elsa och begrundar livet ett tag. Anden är villig och köttet är svagt och alltför snart ligger lilla Elsa på mattan igen och åmar sig. Cajsa tittar föraktfullt på henne, knycker på sin vackra nacke och lämnar rummet med högt huvud. Elsa lämnar hon till sitt öde och nederlag.

Ja, visst är det så att våren kommit till oss i form av en kärlekskrank kattfröken. Men än är det inte dags för lilla Elsa att ge sig ut på kärleksäventyr. Hon får allt vänta till sommaren då hon är ett år gammal och mogen nog för sådant. En stilig hane med lika fin stamtavla som Elsas egen är redan utsedd. Han väntar ivrigt på sin brud men han får ge sig till tåls. I höst kommer vi att ha några små vackra birmatroll som förgyller vår vardag här hemma. Det ser vi fram emot väldigt mycket!

Nu hoppas vi att lilla Elsa är en katt som inte är till sig varje månad. För det är mer än vi står ut med. Har vi tur så håller hon sig lugn tills det är dags. Om inte får hon gå på p-piller tills hon skall träffa sin uttänkte. Undrar just hur det blir.

Inga kommentarer: