torsdag 20 november 2008

Regn

Regn, regn och åter regn! Regn är tydligen det enda som vädret bjuder på i november. Och storm. I natt har det inte varit lätt att sova för stormen och regnet har piskat mot huset. Jag steg upp mitt i natten och gjorde en så kallad säkerhetsåtgärd. Jag tappade upp vatten i en hink på toaletten, tappade upp vatten i vattenkokaren, kollade var jag hade stormköket, ficklampor och ljus. Allt för att inte stå där oförberedd om strömmen skulle gå. För det gör den ofta här hos oss då vinden går över i storm. Man vänjer sig vid det också. Men man vill inte stå där oförberedd.

Regn och sommarstugor är en underbar kombination. Det är väl konstigt? För det finns väl ingenstans som det kan regna så härligt som det kan göra då man sitter i sommarstugan. Ljudet av regnet mot taket och fönsterrutorna. Att sitta och bara titta ut i regnet. Att se hur regnet faller i havet och i gräset. Ett stilla regn som rinner ner för fönsterrutan. Tyst, tyst. Att sedan gå ut igen då regnet dragit förbi och andas den rena luften. Känna lukten av gräs och grusväg. Att se hur marken ångar. Sommarregn i sommarstugan är något man kan längta efter.

Regnet i november är kallt och obarmhärtigt. Regnet i november är ingenting man längar efter. Regnet i oktober är så mycket bättre. Konstigt eller hur?



Illustration av Tove Jansson.

Inga kommentarer: