lördag 8 november 2008

Sovrapport och gäster

Jag antar att ni är nyfikna hur det står till med min sömn. Första natten märkte jag knappt någon skillnad. Jag vaknade varje timme precis som innan. Jag låg där tryckte på mina akupunturploppar och somnade förvisso snabbt om varje gång och hade ingen vargtimme vid fyrasnåret.

I går kväll hade jag mycket svårt att somna. Jag tryckte febrilt på plopparna och undrade varför jag låg vaken. Men sedan somnade jag tvärt. Nästa gång jag vaknade var klockan sex på morgonen. Jag hade sovit sex timmar i sträck utan att vakna en enda gång! Jag trodde knappt det var sant. Jag tog mina kryckor och hoppade ner för trapporna från ovanvåningen, ut i höstmörkret och tog min morgontidning. Ner i sängvärmen igen, läste tidningen en bra stund, sedan tryckte jag och hade mig på mina ploppar och vaknade nästa gång halv tio. Halv tio!! Undrar just om detta bara är en tillfällighet och denna sömn är ett resultat av att jag sovit alldeles för litet alldeles för länge. Eller så fungerar mina akupunkturploppar! Det hade varit underbart om det är så. Fortsättning följer.

I går ringde telefonen vid lunch. Det var E-L från jobbet som ville komma och hälsa på. Vi hade inte setts sedan i våras innan olyckan hände. Hon tog med sig sin man och körde de två timmarna från sitt hem som ligger nästan i andra ändan av Skåne. Det var så roligt att hon kom och hälsade på! Vi drack kaffe, åt "köpekakor", vi pratade och flamsade om jobbet. Och det kändes så trevligt att få prata jobb igen! Hon hade med sig den magnifika orkidén ni ser på bilden. Även de söta tomtarna fick jag som en påminnelse om vilka tider som snart står för dörren.

2 kommentarer:

Anonym sa...

vad bra om plopparna fungerar!!Du skulle nog kunna bo lite närmare så man skulle kunna sticka sig in på kaffe en sådan här grå dag.Kram nenne

Anonym sa...

Åh vilken fin orkidé! :D och vilka fina tomtar! De får du ta hand om väl.

Puss o kram

/Lilla My & Snorkfröken