lördag 24 januari 2009

Meza

Elsa, Cajsa, Mumin och jag bestämde oss för att tillbringa helgen hos Snorkfröken på Råå. Redan i torsdagskväll kom Snorkfröken och hämtade oss. Vi packade oss alla in i den lilla bilen och under Elsas högljudda jamanden körde vi in till staden. Lilla Elsa har inte åkt bil så ofta och om detta upplyste hon oss nogsamt och högljutt hela vägen. Precis hela vägen.

Kafte. Fahita. Fattoush och hoummos. Shawerma rolle, vindolmar och batata harra. Snorkfröken och jag hade nogsamt valt ut vår libanesiska måltid hos Habibi på Söder. Det vattnades i munnen på oss alla då vi satte oss till bords hemma i köket igår kväll. Nu skulle vi fröjda oss och njuta. Äta underbar mat och dricka gott vin. Mysa och må bra.

Från hamburgerkedjor till pizzerior. Från kinakrogar till thailändskt kök. Till tapas och meza. Spännande rätter med spännande namn. Det är välsmakande och roligt. Lärorikt och omväxlande. Mat från när och fjärran har kommit till oss för att stanna. Den stora världen finns runt om knuten om du vill. Vilken lycka!

Nu är helgen snart slut och vi skall återvända hem till landet. Den lilla bilen skall åter packas full med folk och katter. Lilla Elsa skall få åka bil igen. Men om det får hon inget veta förrän det är dags. Det är bäst så.



Illustration Tove Jansson.

1 kommentar:

Anonym sa...

just därför fick Julia katten lämna i Vasa. Vem orkar höra på då hon jamar i 10 timmar!!!!