onsdag 8 oktober 2008

Stekt fläsk med löksås



Hur börjar man, tänkte jag. Förstås med något som står Muminmamman varmt om hjärtat - mat... Gårdagens överblivna ångkokta potatisar och morötter stektes upp tillsammans med squash och paprika. Det färska sidfläsket skars upp i tjocka skivor, saltades på båda sidor (JA!!) och stektes lagom hårt. Den hackade gula löken svettades i 15 minuter, fick lite socker och mjöl pudrat över sig och sedan hälldes matlagningsgrädden och vatten över. Såsen smaksattes med lite sherry, kaffe, salt och vitpeppar. Efter småkokande i 5 minuter avrundades smaksättningen med den 12-åriga balsamicon som svärsonen släpat hem från Parma.


Se det var en onsdagslunch som hette duga!

3 kommentarer:

Anonym sa...

hm,satte du dit kolhydraterna EFTER att du fotat ... undrar syster yster som du ej kan lyyyra alls.

Anonym sa...

Jaha, och när ska du komma hit och bo så att du kan servera oss middag varje kväll???? :P:P:P

Anonym sa...

vad kul du bloggar Vi syns därute. Puss och kram från Agge på Åland